Deze website maakt gebruik van cookies om de functionaliteit en het gebruiksgemak te vergroten. Als u onze website gebruikt, gaan wij er vanuit dat u hiermee akkoord gaat. Sluit

Hotel Restaurant Taverne

voor een heerlijke nachtrust... een smakelijke maaltijd... en een prettig verblijfH W Iordensweg 3
7391KA Twello

Telefoon:

0571-271514

Fax:

0571-276806

E-mail:

Website:

http://www.taverne-twello.nl

KvK:

08005149


Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 10.30 uur tot 23.30 uur
Zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 23.30 uur

Specialiteiten:
Prachtige ligging in een rustige omgeving, comfortabele kamers en bedden, een uitstekend restaurant

Bedrijfsomschrijving:
De ligging in het centrum van Twello, vlakbij het prachtige rivierenlandschap van de IJssel, in het hart van de Stedendriehoek Apeldoorn/Zutphen/Deventer en niet ver van de Veluwe, maken Hotel Restaurant Taverne tot een uitstekende uitvalsbasis voor al uw activiteiten in de regio.

Het hotel restaurant beschikt over 12 comfortabel ingerichte kamers en een mooie suite. De tweepersoons kamers zijn uitstekend ingericht en beschikken allemaal over een badkamer met bad/douche en toilet, telefoon en televisie. In de comfortabele bedden geniet u van een heerlijke nachtrust. De suite heeft een heerlijk ruime badkamer en een eigen opgang en is uitstekend geschikt als bruidssuite.

Ook heeft het hotel restaurant een appartement. Het vierpersoons appartement bestaat uit een slaapkamer en een open vide, elk met twee bedden, een woongedeelte met een open keuken, een badkamer en een apart toilet. Het appartement heeft een eigen opgang en een prachtig uitzicht over de oude dorpskern van Twello.

In de bijzondere keuken van Hotel Restaurant Taverne wordt gekookt met liefde en aandacht voor de gerechten en de wensen van de gasten. De keuken is modern en er wordt gewerkt met verse eerlijke producten, veelal afkomstig uit de regio. Streekgerechten maken een belangrijk onderdeel uit van het menu.

Het klassieke ontbijt wordt aan tafel geserveerd vanaf 7.00 uur (in het weekend vanaf 9.00 uur maar in overleg kan daar vanaf worden geweken). Een ontbijt dat louter bestaat uit verse, vaak eigengemaakte, producten.

Alle vergaderruimten en -centra in de omgeving zijn makkelijk en snel bereikbaar door de centrale ligging vlakbij de A1. In het hotel is gratis Wifi.

Bedrijfsgeschiedenis:
De geschiedenis van Hotel Restaurant Taverne begint in 1860. In 1860 opent Johannes Bernhardus Palaster in het pand naast het gemeentehuis uitspanning De Kroon. Bezoekers van het gemeentehuis kunnen in De Kroon terecht voor eten en drinken. Naast De Kroon staat een doorrijstal voor de paarden van de bezoekers.

Na verloop van tijd komt De Kroon in handen van de familie Van Scheen. In 1927 koopt veehandelaar Frans Huisman het cafe. De doorrijstal wordt verbouwd tot slagerij. De panden blijven tot 1987 in het bezit van de familie.

In 1987 gaat een droom in vervulling voor Victor Taverne en zijn vrouw Nardy. Zij worden in dat jaar eigenaar van De Kroon. Ze willen er een restaurant beginnen.

Op dat moment zijn er geen ambities om het hotel voort te zetten, totdat de eerste gasten totaal onverwacht voor de deur staan. Zij hebben eerder in De Kroon gelogeerd en denken er opnieuw onderdak te vinden.

Victor en Nardy bedenken zich geen moment: ze maken de bedden op, zorgen voor de meest noodzakelijke spullen in de kamers en koken die eerste avond samen met hun gasten. Het is voor iedereen een superleuke ervaring. Bovendien is het meteen duidelijk dat er vraag is naar hotelkamers.

De voorzieningen zijn dan nog minimaal: de zes kamers zijn heel eenvoudig en de douche bevindt zich in de gang onder de trap. Toch besluit het echtpaar Taverne ook het hotel nieuw leven in te blazen.

Victor en Nardy zijn er in geslaagd het karakteristieke van de oude knusse dorpsherberg te behouden. Het hotel restaurant beschikt nu over 12 comfortabel ingerichte kamers (7 op de eerste verdieping, 5 op de begane grond), een mooie luxueuze suite en een comfortabel rustig appartement.

De keuken is van alle moderne gemakken voorzien en een stijlvolle serre – met veranda - aan de voorkant maakt het hotel restaurant in 2007 compleet én klaar om de komende jaren een gastvrij onthaal te bieden aan de gasten.

Foto's


Bedrijfsfoto Hotel Restaurant Taverne

Social Media

Hotel Restaurant Taverne is actief op de volgende sociale netwerken:


Recensies

Nog geen recensies voor dit bedrijf gevonden. Schrijf hier over uw eigen ervaring!


Welkom bij uw TheCompanyTree bedrijfsprofiel


U kunt inloggen met uw gegevens op de wijzig-pagina om uw profiel uit te breiden met extra informatie en afbeeldingen. Breng uw profiel direct onder de aandacht door deze te delen op verschillende social media.